Over ons

Schipper Jurgen Boonen
Schipper Jurgen Boonen

Als schipper ben ik dagelijks omgeven door weer, wind en water. Welke koers ga ik varen, welke wind en windkracht staat er en wat zijn de wensen van de gasten? Elke dag is anders waardoor zeilen een uitdaging is en nooit verveelt.

Mensen een leuke en liefst onvergetelijke zeilweek bezorgen is heerlijk. Gasten stappen even uit hun dagelijks leven en kunnen tijdens het zeilen tot rust en inkeer komen. Hierdoor ontstaan bijzondere ontmoetingen en leuke gesprekken.

In 2013 heb ik mijn leven omgegooid; van een goede baan als leraar naar een varend bestaan. Sinds februari 2017 ben ik de trotse eigenaar en schipper van de Rea-Klif.

Bonnie tijdens droogvallen
Scheepshondje Bonnie

Rigtje 

Schippersvrouw Rigtje

Als kind ben ik opgegroeid aan de haven van Enkhuizen en zag ik de charterschepen vanuit mijn slaapkamerraam. Ik wandelde over de haven met mijn hond en kende alle schepen. Nooit gedacht dat ik ooit zelf zou zeilen op een klipper samen met mijn partner. Maar blijkbaar is dit mijn lot en die aanvaard ik met dankbaarheid. Aan boord ben ik soms matroos, soms kokkin en soms gewoon aanwezig voor de gezelligheid. Ons lieve hondje Bonnie vaart ook vaak mee. Ik ben graag in de natuur, op het Wad, droogvallen, een nacht voor anker of kijk graag naar de prachtige luchten en vergezichten. Ook hou ik van de klusjes aan boord zoals touw splitsen, zeil repareren of dingen maken die ik vind tijdens de tochten, zowel qua koken als qua handwerk.

touw splitsen
Touw splitsen